zondag 27 december 2009

Feyenoord-AZ 22-12-09


De voorbeschouwing

Toen Feyenoord AZ loten, leek dat een eenvoudige opgave voor de Rotterdammers. Toendertijd was AZ was niet in vorm. Veel dingen zaten tegen, zoals:de DSB bank, het vertrek van Demy de Zeeuw en de torenhoge verwachtingen. Tot overmaat van ramp werd een paar weken voor de wedstrijd Ronald Koeman ontslagen. Gelukkig had AZ al een opvolger:Dick Advocaat. De eerste wedstrijd van Advocaat, uit bij PSV, werd met 1-0 verloren. Maar de moed was teruggekeerd. De tweede wedstrijd van Advocaat, thuis tegen ADO werd met 3-0 gewonnen. AZ is met moed naar de Kuip gegaan. En het werd een spektakelstuk.


De Wedstrijd 1e helft

De wedstrijd stond onder leiding van dhr Van Hulten.

De eerste kans was voor AZ. Een goede steekpas en El Hamdoui Schoot AZ bijna naar 1-0. Daarna was het de beurt aan Feyenoord. Tot de 38 min ging het redelijk gelijk op. Maar toen, een voorzet van Leerdam die komt bij Cisse terecht, die bal wordt nog gekeerd door Romero, maar voor een vrijwel leeg doel schiet Wijnaldum raak.1-0!!!


De wedstrijd 2e helft

De ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en begonnen strijdlustig aan de 2e helft. Het eerste kwartier van de 2e helft was voor AZ. De ploeg uit alkmaar had 3 kansen voor opendoel maar miste. Daarna ging het weer gelijk op. Vlak voor tijd kreeg Feyenoord nog een enorme kans om de wedstrijd op slot te gooien: Bisewar kreeg een goede pas voor opendoel, maar schoot naast. Na 90 min de eindstand:1-0

Tot slot

Feyenoord speelt de volgende ronde tegen Heereveen of PSV. Voor AZ zijn er twee wegen naar Europa uitgesloten. In de tweede helft van het seizoen zal AZ veel punten moeten pakken om nog Europees voetbal te halen.

Wouter Heuvman.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten